Yvonne Dietrich

SCHILDERIJEN Yvonne Dietrich

“Ik werd geïnspireerd door impressionisten en de schilders van de Haagse school, maar ook hedendaagse schilders”

Yvonne Dietrich, geboren in Amsterdam, kwam al vroeg in aanraking met kunst, waarbij schilderen voorop stond. Ze werd geïnspireerd door impressionisten zoals Claude Monet en Vincent van Gogh en schilders van de Haagse school, maar ook werk van hedendaagse schilders inspireren haar. Dit zie je terug in de manier waarop Yvonne kleur gebruikt in haar schilderijen, waarin haar eigen gevoel vaak een prominente rol heeft.

Een van haar eerste leraressen was Grada Bouman, waarvan zij leerde hoe zij in de natuur kon schilderen en hoe zij licht kon uitsparen op aquarelpapier. Vervolgens kreeg zij ook lessen van Kitty Mulder, waarbij zij haar technieken met aquarelleren verfijnde.

Vele reizen en museumbezoeken doorheen Europa inspireerden haar om een breed scala aan schilderijen te schilderen, rijkend van de cipressen in Toscane tot de watervallen in Ijsland. In al deze schilderijen staat kleur centraal, waarbij zij regelmatig ook met symboliek schildert. Een schilderij van Maria is hier een voorbeeld van.

Nadat ze verhuisde naar Tiel kreeg ze les van Mineke Woolschot en leerde daar het schilderen met acrylverf en paletmes en diverse andere schildertechnieken. Ook het schilderen in de natuur, zoals in de zomer langs de rivier de Waal, bleef zij doen. Haar laatste lerares, Soraya van Houwelingen, inspireerde haar om ook op grotere doeken met acryl en olieverf te gaan schilderen. Ze blijft nog steeds haar technieken verbreden en hoopt nog vele jaren door te gaan met schilderen.

Haar werk is nu te zien op haar eigen website (bij YD-Art gallery online). op Facebook en Instagram.

afbeelding 1; “Japanese nude”

afbeelding 2: “Japanese girl”

afbeelding 3. “Purple sailing”

 

www.yd-art.nl

“Vulcanisme 1”

“Sailing race Red”