REVERSED GLASS SCHILDERIJENWout van Vuuren

“Zo geef ik afgedankte lijsten een nieuw leven”

Autodidact op het gebied van schilderkunst. Geboren op 30 augustus 1957 te Sleeuwijk [Nb] en sinds 1989 woonachtig te Woudrichem.

Na zijn opleiding MAVO en LTS elektro-techniek, werkte hij in de bouw, elektro-branche en later in de verpakkings-industrie. In zijn vrije tijd trok hij zich terug in zijn fantasierijke wereld. Hij breidde zijn vaardigheden uit en zocht allerlei creatieve toepassingen. Ook schreef hij graag korte verhalen over zijn jeugd en tot nu toe.

Daarnaast begon hij zijn huiselijke interieur te stylen, mixte daarvoor oude voorwerpen uit kringloopwinkels met die van betere woonwinkels en gaf er zo een eigen draai aan. Aangezien hij de schilderijen die hij voor ogen had niet kon vinden begon hij ze zelf te maken en naar geschikte lijsten te zoeken op rommelmarkten en in kringloopwinkels. Van alles wat hij daar vond maakte hij een soort van 3D schilderijen. Hij bewaarde het glas in de lijsten en beschilderde ze aan de achterkant met diverse technieken.

Zijn idee was tijdens het schilderen abstract werk te creëren dat “als een geboorte” zichtbaar werd zodra je het glas omkeerde en terug plaatste in de bij behorende lijst (“reverse glass art”).

Hij werkt intuïtief en tijdens het werkproces gebeuren dingen die vooraf niet bedacht maar ontstaan zijn vanuit diepere gedachten of verlangens.

afb. 1:    “Vlinder” – acrylverf op glas – 34 x 44 cm. – ingelijst + p.p.

afb.  2:   “Zonder naam” – acrylverf op glas – 34 x 44 cm. – ingelijst + p.p. 

afb. 3:    “Zonder naam” – acrylverf op glas – 34 x 44 cm. – ingelijst + p.p.

“Zonder naam” – beschilderd mozaïk – 40 x 40 cm.

“Zonder naam 5”  –  40 x 50 cm.