Martin Melis

GRAFISCH KUNSTENAAR Martin Melis

“Je krijgt de behoefte om het werk aan te raken – en dat mág: ‘Martouche – Martin’s Art to Touch”

Biografie Martin Melis – Martouche!

Van jongs af aan wilde ik illustrator en kunstenaar worden. Elk vrij moment besteedde ik al tekenend, kleurend en schilderend. Ik werd geïnspireerd door het werk van bekende kunstenaars.
Ik begon te tekenen met de hand – met potlood, acryl- en waterverf op art board of op canvas. In de jaren 80 werkte ik bij een reclamestudio en later een van de grootste reclamebureaus van Zuid-Nederland en was daar dé top-visualiser en illustrator voor o.a. Philips, Volvo Internationaal en DAF Trucks en heb o.a. voor deze bedrijven talloze visuals, illustraties en artposters gemaakt. Inmiddels werk ik al ruim 25 jaar succesvol als zelfstandig ondernemer in mijn studio aan huis als 2D en 3D animator, illustrator en vormgever. Mijn portfolio is te zien op www.martinmelis.nl

Digitale kunst.

Ik ontdekte de eindeloze mogelijkheden van digitaal tekenen en animeren al heel vroeg, in het begin van de jaren’80. Mijn eerst digitale creaties maakte ik op een Commodore Amiga, en niet veel later op mijn eerste Mac II. Vanaf het moment dat ik kennis maakte met de eindeloze mogelijkheden van het digitaal tekenen, schilderen en animeren liet het me niet meer los. Urenlang was ik bezig met het leren beheersen van de meest complexe paint, compositie- en animatiesoftware waaronder nog vele andere 2D en 3D tools. Tegenwoordig werk ik met de nieuwste hardware, waaronder de allersnelste en krachtigste iMac Pro en een Wacom 27 HD Touch, een digitaal tekentablet waarbij ik rechtstreeks, drukgevoelig op het beeldscherm teken. Het is een genot om met dit tablet te werken – het voelt net als tekenen en schilderen op een traditioneel canvas, maar dan met een volledige controle over textuur, lijndikte, kleur en compositie. Ik gebruik een groot assortiment van digitaal teken- en schildergereedschap om mijn werk te creëren. De effecten, penselen en materialen zet ik geheel naar mijn hand, resulterend in kleurrijke en dynamische werken met een eigen handschrift.

Met Martouche maak ik dynamische en kleurrijke, digitale kunst in een zeer beperkte oplage van slechts 15 stuks voor de giclée prints en 8 stuks voor de unieke en wat kostbaardere Elevated 3D Prints. Het werk heeft van zichzelf al een enorme diepte. De unieke Elevated Prints voegen échte diepte toe aan het werk. Je krijgt de behoefte om het werk aan te raken – en dat mág: ‘Martouche – Martin’s Art to Touch’

https://martouche.com/

 

foto 1:  “Snowgoose”

foto 2:   “Red Rain”

foto 3:  “Bowie – Lets dance”

“Sunflower”

Met Martouche maakt Martin Melis bijzondere en kleurrijke digitale kunstwerken. Van dichtbij zie je prachtige vormen en kleuren, van wat meer afstand ontstaat er herkenning van de sensuele lippen van een vrouw, dynamische elementen uit de natuur of een verscholen oog dat naar je lijkt te knipogen. De kleuren spatten van het canvas en de werken hebben een geweldige diepte en dynamiek. Telkens ontdek je weer nieuwe elementen in het werk, waardoor het nooit zal vervelen. De digitale werken worden in een kleine oplage (20 stuks) gemaakt als 12 kleuren giclée print op canvas, dibond of metaalplaat en zelfs als een bijzondere ‘elevated 3D print’ in een nóg beperktere oplage van slechts 10 stuks. De werken worden geleverd met een certificaat van echtheid en een levenslange garantie op kleurechtheid! Het werk van Martouche wordt met de hand gemaakt maar wel met een drukgevoelig computerscherm als canvas en de meest uiteenlopende digitale teken, animatie- en schildertools als gereedschap. Martin Melis is al een behoorlijk tijd actief geweest als illustrator en animator en combineert deze ‘skills’ en zijn ruime ervaring in zijn werk met Martouche.

“Emerald Eyes”.