Jeannette van der Schaaf-Hofman

SCHILDERIJEN, COLLAGES MIXED MEDIA Jeannette van der Schaaf-Hofman

“in veel van mijn werk laat ik ruimte voor eigen interpretatie”

Jeannette van der Schaaf-Hofman

Schilderen is voor mij een passie en een prachtig medium om anderen te laten delen in de schoonheid die je ziet in grote en kleine dingen en gebeurtenissen die je raken. Inspiratiebronnen zijn voor mij mens, natuur, indrukken tijdens reizen, fotobeelden uit tijdschriften en materialen die ik vind.

Ik maak beschilderde collages/materieschilderijen op doek, papier e.d. waarbij ik allerlei soorten materiaal gebruik. Vanuit vorm en de kleuren die ik laag over laag aanbreng, als het ware met elkaar laat reageren, ontstaat mijn werk en spelen de eerdere kleurlagen mee in de bovenlaag.,

De huid van het werk wordt gevormd door het verschil in textuur en structuur van o.m. karton, papier, metaal, hout, takjes, zaden, touw, acrylverf, pastel, inkt in combinatie met verschillende technieken.

Bij zowel abstract als de mix van figuratief/abstract reageer ik op wat ik zie gebeuren. Schilderend vanuit mijn gevoel groeit zo het werk dat ik onder handen heb.

Bijgeschoold via workshops en lessen bij verschillende docenten 2 én 3 dimensionaal. In 2011 werd ik jury winnaar van het Talens Palet, regio Rivierenland met als prijs een tentoonstelling in het CODA museum te Apeldoorn.
Lid van de Kunstverein Rhein-Sieg-Kreis “Pumpwerk” te Siegburg, Duitsland.
Vaste exposant van Galerie ‘Kunst bij Karel’

www.jeannettevdschaaf-hofman.nl

www.jeannetteArt.nl

jeannette-van-der-schaaf-hofman.kunstinzicht.nl

foto 1:  “Compositie UV-18-20”  mixed media op papier  20 x 20 + lijst

foto 2:  “Femme bleu” mixed media op papier 25 x 25 + lijst

foto 3:  “Angels in blue 1”  acryl/coldwax  op 3Ddoek 30 x 30

“Urban”   mixed media/gemengde techniek 60 x 80 x 35  op doek

Bij zowel abstract als de mix figuratief/abstract reageer ik op wat ik zie gebeuren. Ook hier spelen de onderste kleurlagen duidelijk mee in de bovenlaag.

“In abstracto 4”                                                                                  120 x 100 x 35   op doek/baklijst