Jeannette van der Schaaf-Hofman

SCHILDERIJEN, COLLAGES MIXED MEDIA Jeannette van der Schaaf-Hofman

“in veel van mijn werk laat ik ruimte voor eigen interpretatie”

Jeannette van der Schaaf-Hofman

Schilderen is mijn passie en een prachtig medium om anderen te laten delen in de schoonheid die je ziet in grote en kleine dingen en gebeurtenissen die je raken. Inspiratiebronnen zijn voor mij mens, natuur, indrukken tijdens reizen, fotobeelden uit tijdschriften en materialen die ik vind.

Ik maak beschilderde collages/materieschilderijen met acrylverf/encaustic/coldwax op paneel, doek, papier e.d. waarbij ik allerlei soorten materiaal gebruik. Ook werk ik graag op grote doeken met paletmes en andere gereedschappen.

Bij zowel abstract als de mix van figuratief/abstract reageer ik op wat ik zie gebeuren. Schilderend vanuit mijn gevoel groeit zo het werk dat ik onder handen heb. Bijgeschoold via workshops en lessen bij verschillende docenten 2 én 3 dimensionaal.

In 2011 werd ik jury winnaar van het Talens Palet, regio Rivierenland met als prijs een tentoonstelling in het CODA museum te Apeldoorn.

Lid van de Kunstverein Rhein-Sieg-Kreis “Pumpwerk” te Siegburg, Duitsland.
Vaste exposant van Galerie ‘Kunst bij Karel’ in Gorinchem.

www.jeannettevdschaaf-hofman.nl

www.jeannetteArt.nl

jeannette-van-der-schaaf-hofman.kunstinzicht.nl

foto 1:  “Woman”  mixed media acryl op doek baklijst 40 x 40

foto 2:  “Z.t. 03-18”  mixed media op canvas lijst wit + p.p.  25 x 25

foto 3:  “Z.T. 04-18” mixed media op canvas lijst wit + p.p. 25 x 25

“Asia”   mixed media/gemengde techniek 60 x 80 x 35  op doek

Bij zowel abstract als de mix figuratief/abstract reageer ik op wat ik zie gebeuren. Ook hier spelen de onderste kleurlagen duidelijk mee in de bovenlaag.

“In abstracto 4”                                                                                  120 x 100 x 35   op doek/baklijst