Hetty Verweij

BEELDHOUWEN / FOTOGRAFIEHETTY VERWEIJ

Ik laat ‘de ratio los” en probeer mij te laten leiden door de steen.

Informatie over Hetty Verweij (geboren 1956)

Vanaf 2007 heb ik, na jaren met de gedachte gespeeld te hebben, samen met een vriendin een aantal workshops beeldhouwen gevolgd bij Galerie Stone Dreams in Nederasselt. Hans van Belle en zijn vrouw Alice Musarara zijn hier de drijvende krachten achter. Beiden zijn zelf ook beeldhouwer.

Ik vond het zo leuk en ontspannen dat het beeldhouwen mij niet meer los heeft gelaten. Thuis heb ik een mooie werkplaats waar ik mij helemaal kan uitleven op deze fijne hobby.

Sinds oktober 2018 volg ik ook met veel plezier beeldhouwlessen bij kunstenaar Olga van Cromvoirt in Milsbeek.

Tot voor kort was ik in mijn werk als leidinggevende bij een gemeente, vooral met mijn hoofd bezig. Het beeldhouwen was een welkome aanvulling hierop. Hierbij laat ik “de ratio los” en probeer ik mij te laten leiden door de steen. Ik heb vooraf geen vooropgezet plan waar ik naar toe wil werken. Ik zie wel hoe het loopt en waar dit uiteindelijk toe leidt. Dit levert iedere keer weer, ook voor mijzelf, verrassende vormen/beelden op en deze werkwijze bevalt mij tot nu toe uitstekend.

Foto’s/kaarten
Naast het beeldhouwen vind ik het ook leuk om te fotograferen. En dan die foto’s er uit te selecteren welke geschikt zijn om te versturen als (kunst-) kaart voor diverse gelegenheden. Een aantal van deze kaarten zijn hier verkrijgbaar in de galerie.

Mijn beelden en kaarten kun je vinden en versturen via mijn site: www.beeldenvanhetty.exto.nl

Ook heb ik samen met mijn partner de site www.HEWIart.redbubble.com
Hierop vind je niet alleen foto’s van mij, maar ook van mijn partner Wim Melssen. Deze foto’s zijn op verschillende wijze verwerkt op producten zoals  o.a.  op kaarten, op mokken, telefoonhoesjes, T-shirts, kussens en nog veel meer. Neem eens een kijkje!

https://beeldenvanhetty.exto.nl/

foto 1:

“Abstract”    serpentijn  40 x 17 x 4   2007

foto 2:

“Drie-eenheid”   serpentijn  28 x 26 x 9,5   2014

foto 3:

“Man met baard”  steen  35 x 34 x 12   2019

” ’n Richting”  serpentijn citroen  70 x 37 x 15

“Vogelvrouw  1”  Kissi stone  45 x 20 x 23