Fred van de Brug

SCHILDERIJEN Fred van de Brug

Mijn missie:

“Helaas staat de biodiversiteit van onze landschappen onder grote druk door vervuiling, landgebruik en klimaatverandering. Gelukkig zijn er ook positieve ontwikkelingen te zien. Als bioloog en beeldend kunstenaar is het mijn missie om de waardering voor onze landschappen te vergroten en zo een kleine bijdrage te leveren aan het behoud van onze natuurlijke landschappen.”

 

 

Abstracte landschappen

Fred van de Brug

Als kind was ik al zoveel mogelijk buiten en was ik vaak bezig om wat ik gezien had in de natuur te tekenen. Mijn biologie studie, vakanties en omzwervingen brachten me daarna in allerlei landschappen.

Geïnspireerd door het grafische werk van, toen ook mijn buurman, de kunstenaar Gijs Keizer, ben ik gaan zoeken naar manieren om de ruigheid en de weidsheid van het landschap weer te geven. Een andere inspiratiebron is de Japanse prentstijl ukiyo-e (“prenten van de vlietende wereld“), met als absolute topper de kunstenaar Hokusai.

Ook de Japanse zenkunst sumi-e is een bron van inspiratie voor mij, vanwege de kracht van eenvoud. Dit zie je terug in mijn inkt en krijttekeningen (zie ook https://fredvdbrug.wordpress.com/category/krijt/)

Ik heb diverse workshops en cursussen in tekenen en schilderen gevolgd van een grote variëteit van inspirerende kunstenaars, zoals Eric van Ommen, Gerrit van Meurs en de kunstenaars van Kade Ateliers te Utrecht.

 

 

 

http://fredvdbrug.wordpress.com/category/krijt/

afbeelding 1: ‘Gasteinertal’

afbeelding 2: ‘Sneeuwrand’

afbeelding 3: ‘Moeras in Schotland’

“Ardeche”