Cootje Smit

MOZAÏEK Cootje Smit

“werken met zoveel kleuren en vormen heeft haar hart gestolen en geeft haar energie”

Na 15 jaar creatieve workshops en kinderfeestjes gegeven te hebben houdt Cootje zich nu bezig met haar grote passie mozaïek Naast mozaïek schildert en beeldhouwt ze ook graag.

In haar werk speelt Cootje met verschillende materialen.
Marmer, smalti, leisteen en art glas zijn haar favorieten.
Ze gebruikt ook schelpen, kralen, stenen, keramiek (hand gemaakt) en porselein.
Al deze mooie materialen in combinatie met schilderen, leer en ijzer ziet men terug in haar werk en maakt het zo speciaal.

Haar inspiratie en haar fantasie worden met name geprikkeld door de materialen waarmee Cootje werkt, de natuur, figuratieve of abstracte beelden en door het gevoel wat alles geeft, de energie die het uitstraalt.
Cootje observeert, slaat van binnen op wat ze ziet en legt wat haar inspireert vast via foto en tekening. Dit alles wordt verder uitgewerkt voor haar mozaïek of schilderij.
Werken met zoveel kleuren en vormen heeft haar hart gestolen en geeft haar energie.

Via masterclasses leert ze en groeit ze.
Haar werk is voor verschillende exposities geselecteerd

Maskers en beelden uit Afrika en Oceanië hebben een speciale plaats in haar leven. Het mysterieuze, de betekenis en de schoonheid van maskers uit deze gebieden inspireren haar tot het creëren van eigen masker met mozaïek of in een beeld.
De kunst uit Afrika en Oceanië heeft veel verborgen symboliek en vertellen een verhaal aan degene die wil luisteren. Het is schitterend in al zijn eenvoud.

website: www.jacoba-deco.com